Logo
Logo

Om oss

Kristiansand kommune og samarbeidspartnere inviterer til Miljøuke fra 1.- 8. juni, i forbindelse med verdens miljødag 5. juni. Miljøuka har fått tittelen "bærekraftig sammen".

- I Kristiansand er det mange gode krefter som ønsker å gjøre noe for å bedre vårt felles klima og miljø. Vi ønsker å samle alle til en skikkelig markering og inspirasjon rundt verdens miljødag 5. juni. Vi inviterer til en hel miljøuke fra 1. til 8. juni. Vi må jobbe sammen mot et grønnere og mer bærekraftigsamfunn, sier initiativtaker til miljøuka, Elizabeth Rojas, i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

Bærekraftig sammen

Bærekraftig sammen er en grønn miljøuke fra 1. – 8. juni med mange forskjellige faglige arrangementer med klima og miljø som fokus. Mandag 3. juni kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen til et regionalt seminar om grønn omstilling for å mobilisere næringslivet. Han vil også delta på den offisielle åpningen av miljøuka.

 – Vi som jobber i Kristiansand kommune skal ta opp klima og miljørelaterte temaer vi jobber med i flere ulike arrangementer. Dette gjør vi for å ha en god dialog med våre innbyggere om våre felles utfordringer og muligheter, forteller klima- og miljørådgiver Rojas.

- Gjennom Bærekraftig sammen ønsker vi å formidle og dele kunnskap om smarte og innovative løsninger for å løse dagens klima- og miljøutfordringer. Vi er den første generasjonen som opplever dagens globale klima- og miljøutfordringer, og den siste som kan gjøre noe med dem! Her må vi løfte hverandre ut av handlingslammelse og inspirere hverandre til lavere forbruk, klima- og miljøvennlige handlinger, gode fellesskapsløsninger og ikke minst samarbeid, sier Rojas engajsert, som med tittelen for uka - bærekraftig sammen  -  linker arbeidet til FNs bærekraftmål.

FNs bærekraftmål

Velkommen til miljøuka Bærekraftig sammen i Kristiansand, 1. - 8. juli!

Send oss informasjon om aktiviteter og arrangementer om du vil bidra, så legger vi det her på nettsiden og markedsfører.
epost til: ragna.marie.henden@kristiansand.kommune.no

 

Foto fra venstre: klima- og miljørådgiverne Elizabeth Rojas, Solvor B. Stølevik, bak trainee Kristine Amundsen Wold, klima- og miljørådgivere Alena Bohachova og Marianne Bliksås. Foto: Ragna Marie Henden