Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Kick off for Miljøuka 2020, bli med! Bak fra venstre: Knut Straume (FN-sambandet), Kim Øvland (Samfunns- og innovasjonsenheten), Ole Jacob Rynning-Tønnesen (Business Region Kristiansand), Egil Mongstad (Strømmestiftelsen), Lars Erik Brekne Johnsen (TV-aksjonen/politisk og administrativt sekreteriat), Thore Kristian Svennevig (Klimapartnere Agder), Kirsten Leidal (Avfall Sør) og Helene Vedal (trainee, Business Region Kristiansand). Foran fra venstre: Mehmet Yayla (FN-sambandet), Helene Spigseth Iglebæk (trainee, Miljøvernenheten), Solvor Stølevik (Forsknings- og innovasjonsenheten), Elizabeth Rojas (prosjektleder, Miljøvernenheten), Tina Mersland (Klimaalliansen), Rolf Øygarden (Kvadraturforeningen/Spis grønt uka), Hanne Kro Sørborg (demokratiordninger i kommunen) og Arne Otto Iversen (Klimaalliansen). Foto: Kari Anne Candasamy/Kristiansand kommune

Kick off for Miljøuka 2020!

17. august 2020

Spis Grønt uka, finale i Bærekraftig forretningsidèkonkurranse, podcaster, kunstutstilling på Odderøya, webinar ungdomsarrangement, matsvinn-tiltak, kurs, plantebytte, skoleomvisning i renseanlegget, NRK TV-aksjonen med innsamling til plastprosjekter og Plastutfordringen 2020 med ungdomsskolekonkurranse. Dette er bare noen av arrangementene og idèene som ble presentert under Kick off for Miljøuka 2020.

– Det skjer noe magisk når vi samarbeider for et bærekraftig Kristiansand, sa prosjektleder Elizabeth Rojas etter presentasjonen fra alle deltakerne. – Det er så gøy å se engasjementet og høre om alle aktivitetene som planlegges i Miljøuka 12. – 18. oktober. Med så mye som skjer samlet i ei uke, så får vi et kraftigere og større fokus på miljøtiltak i byen, et grønt avtrykk.

På kick off 13. august for årets Miljøuke deltok representanter fra Kvadraturforeningen, Avfall Sør, Klimaalliansen, Fylkeskommunen, FN-sambandet, Strømmestiftelsen, Business Region Kristiansand og kommunens miljøvernavdeling, parkvesenet, demokratiordningen, ungdommens bystyre og TV-aksjonen.

Arrangementene som allerede er klare finner du informasjon om på Miljøukas nettside. Det er fortsatt mulig å melde inn aktiviteter og arrangementer for Miljøuka 12. – 18. oktober.

– Flere arrangører ønskes velkommen, gjerne med aktiviteter for barn og unge, oppfordrer Rojas.

Hvilke krav stilles for å være medarrangør?
Det er ingen bestemte krav til å få et arrangement med i Miljøuka, men det bør være noe som bidrar til bærekraftsmålene.  De som ønsker å være medarrangør tar kontakt med prosjektleder Elizabeth Rojas.

Markedsføring av Miljøuka
Kristiansand kommune markedsfører alle arrangementer under Miljøuka på Facebook, Instagram, Miljøukas nettside, i kommunens kanaler og nettannonsering i Fædrelandsvennen.

Korona/streaming
Det er noe usikkert hvordan koronatiltakene vil være i oktober. Vi må derfor ta forholdsregler og planlegge hvordan arrangementene kan løses digitalt, som ved hjelp av streaming.

Gratis lokaler i Rådhuskvartalet og Grønt Senter
Kristiansand kommune tilbyr gratis lokaler i Rådhuskvartalet og på Grønt Senter. I Rådhuskvartalet har vi flere møterom med ulik størrelse. Antall plasser på Grønt Senter med koronatiltak er maks 30.

Grønt Senter: Ta kontakt med Arne Otto Iversen for å bestille lokaler.
Rådhuskvartalet: Ta kontakt med Elizabeth Rojas for å bestille lokaler. 

Utstillingsområde i Rådhuskvartalet
I utstillingsområdet i Rådhuskvartalet er det fint å plassere plakater, bannere, gjenstander og informasjonsbrosjyrer under Miljøuka. Ta kontakt for å avtale.