Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Fikselaug - nytt liv til 48 plagg!

5. november 2019

Foredrag om tekstilkunnskap, reparasjon og redesign stod i fokus på Fikselauget den 4. november på Grønt senter. Fikselauget bød på trivelig stemning, hyggelige folk, kreative innspill og gode tips. I løpet av noen timer på en mandagskveld har Fikselauget og husflidkonsulentene bidratt til at 8 bukser, 7 gensere, 4 kjoler, 6 stk ullundertøy, 6 par sokker, 4 jakker, 4 par votter 2 singleter, 2 tights og 1 skjørt sammen med sekk, nøkkelringer, håndkle, putetrekk fikk forlenget sin levetid eller oppstod igjen som nye produkt fra gammelt. Dette er «ansvarlig forbruk og produksjon» i praksis!

Fikselauget startet som et pilotprosjekt i Kristiansand i februar 2019. Det er Kristiansand husflidslag og husflidkonsulenten i fylket som står bak prosjektet. Et Fikselaug er et arrangement hvor deltakerne lærer enkle håndverksteknikker for reparasjon av tekstiler og utstyr. Målet er å vise hvordan vi enkelt kan ta vare på klærne våre og få dem til å vare lenger. Underveis lærer vi mer om ulike materialer og kvaliteter, som ruster oss til å holde et lavere forbruk og handle smartere - i dobbel forstand. Fikselauget i Kristiansand treffes månedlig på Grønt senter.

Bærekraftig sammen uka fra 4 – 9 november setter fokus på Bærekraftsmålene som er verdens felles arbeidsplan for å bekjempe fattigdom, ulikhet og klimaendringer. Gjennom denne uka vil vi vise med handling hvordan vi kan bidra til å leve mer bærekraftig, og bidra til å nå målene.

Bærekraftsmål 12: Ansvarlig forbruk og produksjon