Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Inviterer til Miljøuka 2021. Fra venstre: Marianne Bliksås (miljørådgiver), Dagmara Aldamova (praktikant), Marina Zarodina (miljørådgiver), Thore Kristian Svennevig (klimarådgiver), Pernille Sandemose (miljørådgiver), Anne Line Gangså Tørresen (miljørådgiver), Elizabeth Rojas (klima- og miljørådgiver) og Alena Bohackova (miljø- og klimarådgiver). Foto: Anne Lise Nordmo.

Bli med på Miljøuka 2021!

18. mars 2021

Vi har gleden av å invitere til en ny, lærerik og inspirerende miljøuke fra 31. mai til 6. juni, sier koordinator for uka, Elizabeth Rojas. I år er temaet bærekraftig mat.

– Alt går over og lysere dager vil komme!  Det sier Rojas som er klima- og miljørådgiver i kommunen og koordinator for Miljøuka. Hun er optimist og håper at dagene allerede har blitt lysere, med tanke på pandemien, når Miljøuka går av stabelen.

- Vi tar smittevernet på høyeste alvor og arrangementene blir lagt til rette for å følge de tiltakene som måtte gjelde under uka.

Miljøuka er lagt til første uka i juni på grunn av markeringen av Verdens miljødag som er 5. juni. I fjor ble uka utsatt til høsten på grunn av pandemien, men i år er det et ønske om å avvikle uka på det planlagte tidspunktet.

Velkommen til å bidra!

- Vi inviterer alle i Kristiansand til å bidra i Miljøuka med alt fra arrangementer, aktiviteter, samlinger, kunstutstillinger eller aksjoner. Uka er også en flott mulighet for frivillige organisasjoner til å profilere seg og dele kunnskap, slik at vi sammen kan bli mer bærekraftige, oppfordrer Rojas.

Kommunen stiller opp med gratis lokaler i rådhuskvartalet i deler av uka. Det nye Bærekraftsenteret i Dronningens gate stiller også opp med gratis lokaler til organisasjoner, lag og ildsjeler under Miljøuka.

Vi markedsfører aktivitetene i våre sosiale medier og på Miljøukas nettside.
På nettsiden kan du også se alle arrangementene fra fjorårets uke.

Har du lyst til å være med eller ønsker mer informasjon kan du kontakte Elizabeth Rojas på e-post  elizabeth.rojas@kristiansand.kommune.no, eller telefon 99 10 74 15.

Ønsker flere samarbeidspartnere og nasjonale aktører

Miljøuka er stolt over å samarbeide med mange gode lokale partnere for å gjennomføre årets arrangement. Vi vil gjerne ha enda flere samarbeidspartnere med på laget, så om dette er noe for din organisasjon, er det bare å ta kontakt.

Dette er noen av organisasjonene vi samarbeider med for årets uke: Agder fylkeskommune, Agder Energi, FN-sambandet, Miljøfyrtårn, Bærekraftsenteret, Kristiansand andelslandsbruk, Kvadraturforeningen, Avfall Sør, Bærekraftsfestivalen, Arena for bærekraft, Strømmestiftelsen, Næringsforeningen, Framtiden i våre hender, Geitmyra Kristiansand matkultursenter for barn og Studentorganisasjonen i Agder (STA).

 –Vi vil gjerne ha med oss relevante nasjonale aktører slik at Miljøuka kan profilere seg som et nasjonalt arrangement, sier Rojas og oppfordrer mulige interessenter til å ta kontakt.

Tema for Miljøuke i år er bærekraftig mat

Våre valg i matveien påvirker både klimaet, miljøet og helsen vår i betydelig grad.

Produksjon av kjøtt og melkeprodukter medfører høye utslipp. For å redusere klimagassutslippene, fremme bedre helse og et mer bærekraftig samfunn, er det viktig å ta bevisste valg på hva vi spiser og hvordan maten blir produsert.

Under Miljøuka har vi arrangementer som kan bidra til:

  • å endre kostholdet – helst i retning av mer plantekost
  • å kaste mindre mat
  • å satse mer på kortreist mat, framtidsmat og urbant landbruk
  • å velge økologisk mat
  • å få frem kunnskap om hvor stor betydning mat og matproduksjon har for livsbetingelsene på jorda

Foreløpig program for Miljøuka

Programmet er under planlegging og det er rom for å komme med innspill eller ønsker. På programmet så langt står følgende: bærekraftig forretningsidèkonkurranse, klima- og miljøpodcaster, tiltak mot matsvinn, reparasjonskurs, medvirkende workshop om klimanudging, bærekraftig kaffeslabberas  – klima- og bærekraft i bedriftene med kaffe som case, åpningsarrangement med bærekraftig mat som hovedtema, såkurs, sykkeldag, matmarked på Torvet, tegnekonkurranse for barn, klima- og miljøutstilling i rådhuskvartalet, kokkekurs, bærekraftsfestival, spis grønt uka, og mye mer.

Les mer om Miljøuka her.