Logo
Logo
Tilbake til nyhetsoversikt

Engasjerte kommuneansatte innen klima- og miljø i Kristiansand, sammen med foredragsholder Per Espen Stoknes, inviterte til åpningsarrangement og Miljøuka i Kristiansand.

Bilder fra åpningen av Miljøuka 2020!

28. oktober 2020

Mandag 12. oktober åpnet Miljøuka i Kristiansand offisielt med et stort åpningsarrangement på Scandic Bystranda hotel. Her kan du se bilder fra arrangementet.

Klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas i Kristiansand kommune ledet arrangementet som ble åpnet av ordfører Jan Oddvar Skisland, med omlag 120 tilstede i salen.

Her ble også Miljøprisen delt ut av juryformann Odd Magne Omdal og ordfører Skisland. Årets Miljøprisvinner er Stiftelsen Miljøfyrtårn, og daglig leder Ann-Kristin Ytreberg tok imot prisen.

  • Bærekraftsfestivalen 2021 ble presentert ved Emma Lunden.
  • Miljøvernsjef Stein Erik Watne presenterer starten på den nye klima- og miljøstrategien for Kristiansand kommune. Miljøvernsjefen inviterte til dialog og samhandling med innbyggerne for å utvikle den nye strategien.
  • Vinner av konkurransen om å drive nytt senter for bærekraft, Solveig Nilsen, fortalte om planer for å bidra aktivt til omstilling og handling, og vi kan glede oss til åpning i januar 2021.
  • Mulighetene ved elektrifisering i Kristiansand ble presentert av Ole-Theodor Dønnestad, direktør konsernutvikling i Agder Energi. De har nylig lansert El-indeks, der du kan se status på elektrifisering i alle norske kommuner. Sjekk ut www.el-indeks.no. 

Hovedforedragsholder Per Espen Stoknes, psykolog med doktorgrad i økonomi, forsker, politiker og førsteamanuensis ved Institutt for rettsvitenskap på BI, holdt gjesteforedraget, om muligheter for gode liv og flere jobber med mindre ressursbruk, og muligheter og løsninger for grønn sunn vekst i Kristiansand mot 2030.

Per Espen Stoknes ledet også panelsamtalen med følgede delakere:

  • Ordfører Jan Oddvar Skisland  – Hva gjør politikere i Kristiansand for å redusere klimagassutslippene med 80% innen 2030?
  • Fylkesrådmann Tine Sundtoft – Fra Parisavtalen til handling i Agder - Electric Region Agder en nødvendig satsing for å redusere klimagassutslippene i vår region
  • Daglig leder i Miljøfyrtårn Ann-Kristin Ytreberg – Er bærekraft egentlig lønnsomt for små- og mellomstore bedrifter?
  • Administrerende direktør i Returkraft Odd Terje Døvik – Er det teknologi eller omstillingsvilje som skal redde oss?
  • Leder av Kristiansand Ungdomsutvalg Joel Nziza – Dersom ungdommene hadde styrt byen, hva hadde de gjort for å redusere klimagassutslippene med 80% innen 2030?

Det var også fengende musikk ved bandet Sabroso! Latin-amerikanske rytmer og glede i foajeen før offisiell åpning, og levende skulpturer som vandret rundt i foajeen i regi av Frihetsteateret og Ane Skjævestad.

En innholdsrik åpning av Miljøuka med mye kunnskapsformidling og engasjement!