Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Utstilling av barns modeller for bærekraftige samfunn

Dato/tid:
Tirsdag. 4. juni, kl 08:00 - 15:30
Tirsdag. 4. juni, kl 08:00 - 21:00
Onsdag. 5. juni, kl 08:00 - 15:30
Torsdag. 6. juni, kl 08:00 - 15:30
Fredag. 7. juni, kl 08:00 - 21:00
Lørdag. 8. juni, kl 12:00 - 15:00
Sted: Rådhuskvartalet, 1. etasje
Pris: Gratis
Arrangør: Kristiansand kommune og Agder Energi

I Rådhuskvartalet kan du se utstilt modeller som viser fremtidige løsninger for å skape et bærekraftig samfunn. Det er 5. - 7 klassinger som har laget modellene.

Åpningstider:

Utstillingen kan sees i åpningstidene for Rådhuskvartalet, tirsdag 8 - 19.00, onsdag 8 - 15.30, torsdag 8 - 21.00 og fredag 8 - 15.30.
Lørdag 8. juni under Miljøfest på Torvet.

Genreasjonen etter oss - Electric City
Generasjonen etter oss – Electric City, var tema for Agder Energi-konferansen 8. og 9 mai. Konferansen ble arrangert i samarbeid med Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. 

Ungdommen skal med
Som en del av årets Agder Energi-konferanse er det kjørt et eget skoleprosjekt som involverer seks skoler i ulike kommuner på Agder. Gjennom dette prosjektet er "Generasjonen etter oss" - de som er unge i dag, blitt utfordret til å utforske og arbeide med aktuelle problemstillinger knyttet til teknologi, byutvikling, bærekraft og energi. I samarbeid med Ungt Entreprenørskap har alle skolene gjennomført egne innovasjonscamper, og hver av skolene vil presentere sine løsninger på fremtidens utfordringer i en utstilling på Kilden Teater og Konserthus i forbindelse med Agder Energi-konferansen.

Flytter til byer
− Trendene globalt og i Norge er tydelige. Stadig flere flytter til byer, og byene blir stadig større. En FN-rapport mener to av tre mennesker vil bo i byer i 2050. Det vil føre til store endringer i hvordan vi bor, lever og jobber. Uten bærekraftige løsninger vil befolkningsveksten radikalt forsterke presset på ressursene, og forholdet til klima og miljø, sier Farestveit.

− Et av de aller viktigste spørsmålene er hvordan vi forsyner fremtidens byer med ren og bærekraftig energi. Agder Energi har startet et betydelig innovasjonsprosjekt for å utforske hvilke forretningsmodeller og muligheter som kan oppstå når stadig flere områder av samfunnet elektrifiseres, sier Farestveit.

Dette arbeidet er en del av Electric Region Agder, som består av ulike prosjekter som har som mål å gjøre Agder til Norges første hel-elektriske region. Initiativtakerne er fylkeskommunene, Kristiansand og Arendal kommune, næringsforeningene i Kristiansand og Arendal og over femti andre aktører.

 

Velkommen!