Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Matsvinnarbeid i omsorgssektoren

Dato: Tirsdag 28. september
Tid: 12:00 - 15:30
Sted: Teateret, Kongens gate 2, 4610 Kristiansand, Norge
Arrangør: Økologisk Agder, Arendal kommune, Kristiansand kommune,

Velkommen til seminar og workshop om matsvinnarbeid og bærekraftig mat i kommunale institusjoner

Studier fra Fredrikstad viser at omsorgssentre står for mesteparten av kommunenes interne matsvinn. Både Arendal og Kristiansand kommune har satt seg mål om å halvere matsvinnet i sine omsorgssentre. Prosjektleder Juliane Josephsen fra Arendal kommune og prosjekteder Kristine Høva Bøhler fra Kristiansand kommune vil presentere arbeidet som er gjort til nå i omsorgssektoren.

Vi får også besøk av Mette Nygård Havre, leder folkebevegelsen Spis opp maten. Nygård Havre er tidligere TV2 journalist og kommunikasjonsansarlig i renovasjonsselskapet BIR. Hun arbeider for å motivere og påvirke både produsenter og enkeltmennesker til å redusere matsvinn. 

Alle inviteres til å bli med på workshop hvor vi  blant annet skal arbeide med kommunikasjon og etikk i matsvinnarbeid.

 

Om Mette Nygård Havre
Mette Nygård Havre er matredderen som vil få hele Norge til å spise opp maten og redusere matsvinnet. Hun jobbet mange år i avfallsbransjen og så med egne øyne hvor mye spiselig mat som kastes. Det endret livet hennes. Hun sluttet i jobben og ble matredder på heltid - dette har nå blitt til en folkebevegelse med over 100 000 følgere i sosiale medier. Her motiveres og påvirkes folk til grønne valg i hverdagen. Det viser seg nemlig at små tips kan føre til store endringer. Klarer vi å halvere matsvinnet så klarer vi også å bremse global oppvarming kraftig opp. 

Mette har gitt ut boken «Spis opp maten» og er tidligere journalist. Det er også hun som står bak endringen av holdbarhetsmerking av mat fra «Best før» til «Best før, men ikke dårlig etter». Mette er engasjert, kunnskspsrik og formidler med godt humør. Hun viser hvor viktig matredding er for at vi skal nå de store klimamålene. 


Smittevernstiltak:
Vi ber om at alle deltakerer til en hver tid retter seg etter nasjonale og lokale retningslinjer for smittervern.
Dersom du er forkjølet eller har andre sykdomssymptomer, ber vi om at du holder deg hjemme.
Vi legger til rette for å kunne holde minst 1 meters avstand og har derfor plassbegrensning på dette arrangementet.
Mat blir servert på forsvarlig måte.

Påmelding

Del dette arrangementet: