Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Litteraturkritikk live: Litteratur og natur

Dato: Onsdag. 5. juni
Tid: 19:00 - 20:00
Sted: Kristiansand folkebibliotek, Rådhusgata 11, underetasjen
Pris: Gratis
Arrangør: Kristiansand folkebibliotek

Naturen står på programmet når Bjarne Markussen og Einar Duenger Bøhn velger bøker midt i miljøuka. Tre vidt forskjellige veier ut i landskapet blir belyst når våre kritiske røster tar for seg skildringer av blomster og trær, skog og fjellvidde direkte på scenen.

Lyrikeren Øyvind Berg har nylig utgitt sin første roman. Den heter "Roseromanen". En myte om at døden kunne forvandle seg til roseduft ligger bak historien om to brødre, hvorav den ene blir en lidenskapelig rosedyrker. Klarer han å oppfylle drømmen om et perfekt eksemplar?

Forfatteren Peder W. Cappelen (1931-1992) var kjent som en av Norges fineste naturskildrere. Nylig er hans prosabok "Alene med vidda" (1964) kommet i ny utgave, illustrert av Gösta Hammarlund. Hvordan framstår forholdet mellom naturen og enkeltmennesket i denne teksten? Holder den mål med dagens øyne?

Naturen er et av de vanligste motivene for våre lyrikere. I boka "Inn i naturen" har Julie Holdal Hansen og Eirik Vassenden samlet 101 dikt der landskapet inngår som et viktig element. Boka rommer en rekke av "sviskene" i norsk naturlyrikk, men også flunkende nye dikt. På hvilken måte klarer de å fange inn de omgivelsene som i dag er truet av menneskeskapte endringer?

Velkommen!