Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Klimadult Norge rundt

Dato: Tirsdag 28. september
Tid: 12:00 - 15:00
Sted: Atriet på Bølgen Bærekraftsenter, Dronningens gate 2A, 4610 Kristiansand
Arrangør: Klimapartnere Agder

Nudging kan brukes til å gjøre det enklere å ta mer klimavennlige valg. I denne workshopen lærer dere om nudging som verktøy for å redusere klimagassutslipp, inkludert en metode for å gjennomføre og teste nudge.

En nudge er et lite «dytt» i riktig retning. Det innebærer at mennesker påvirkes til å ta valg uten at man tenker på det. Man støter på nudging i matbutikkene og på avfallssorteringen. Andre eksempler er skjemaer for strømavtaler med ferdig avkryssede ruter for grønn leverandør, printere forhåndsinnstilt på dobbeltsidig utskrift, eller når lokale varer blir tydelig eksponert i butikken.

Nudging er et supplement til økonomiske insentiver, påbud og forbud, og kan i noen tilfeller være mer effektivt for å redusere klimagassutslipp enn disse virkemidlene. Transport, matvalg, matsvinn og offentlige anskaffelser er eksempler på områder hvor ulike nudge kan være nyttige for å redusere utslipp.

Workshopen består av en teoretisk del og en praktisk del.

Webinaret passer for alle som ønsker å lære mer om atferd og nudging og hvordan dette kan brukes i praksis til å redusere klimagassutslipp.

For påmelding: Kontakt leder av Klimapartnere Agder,

Anette K Stave Severinsen
E-post: Anette.K.Stave.Severinsen@agderfk.no

Del dette arrangementet: