Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Klima: Streik eller preik?

Dato: Tirsdag. 4. juni
Tid: 18:00 - 19:30
Sted: Kristiansand Folkebibliotek, møterom i underetasjen.
Pris: Gratis
Arrangør: Kristiansand Folkebibliotek

Greta Thunberg har vekket barn og ungdom over hele verden med sitt brennende engasjement for klimaet. Hun startet skolestreik i Stockholm og er forbildet for skolestreikende ungdom og bevegelsen #fridaysforfuture som barn og unge i Kristiansand også har engasjert seg sterkt i. Skolestreikerne Synne Røisland og Synne Linge Trygstad møter ordfører Harald Furre og Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Jan Oddvar Skisland til debatt om hvordan vi i Kristiansand skal håndtere de stadig mer dystre fremtidsutsiktene for miljøet. Fremtiden står på spill og ungdommene utfordrer politikerne til å gjøre mer.


Men først snakker vi med Elisabeth Briseid. Hun er en frontfigur i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Når politikerne ikke vil ta ansvar for den krisen vi står i, får hun ikke sove om natten, og en natt for et par år siden måtte det komme til uttrykk på en eller annen måte. Hun, som har brodert og holdt på med håndarbeid hele sitt liv, grep fatt i synålen hvor fortvilelsen, sinnet og frustrasjonen fikk et uttrykk.

Utstillingen med hennes gerilja-broderier er en del av klimauken på Kristiansand folkebibliotek. Briseid ønske er at flere besteforeldre deltar i klimaaksjonen og fyller gatene for å redde våre barns framtid!


Mira Svartnes Thorsen og Randi Berge Wandrup leder samtalen og debatten.

Velkommen!