Logo
Logo
Tilbake til oversikt

#GRØNNSUPERDAG

Dato: Fredag 4. juni
Tid: 08:30 - 14:30
Sted: Skoler og barnehager over hele landet
Arrangør: Skoler og barnehager

Fredag 4. juni skal vi markere barn og unges viktige innsats for klima og miljø over hele landet!

Har du ikke hørt om #GRØNNSUPERDAG? Det er ikke så rart, for i år arrangeres den for aller første gang. #GRØNNSUPERDAG skal være norske skoler og barnehagers feiring av verdens miljødag, og en nasjonal markering av barn og unges engasjement for miljø og klima. Dagen skal inspirere og stimulere alle barn, lærere, foreldre og nærmiljø til å ta bedre vare på naturen. Planen er at dette skal bli en årlig tradisjon i forbindelse med verdens miljødag.

#GRØNNSUPERDAG skal være positiv, mangfoldig og lavterskel

Dere trenger verken sette av en hel dag, eller finne på så mye nytt, for å kunne bli med på #GRØNNSUPERDAG.  Det er opp til hver enkelt skole og barnehage både hvor mye eller lite dere ønsker å gjøre. Ønsker å bruke en hel dag ute i naturen, joggeplukke plast i gymtimen eller forberede kjøkkenhager, så bievennlige planter, lage et klimavennlig måltid eller lage kunst og leker av gjenvunnet materiell? Opp til dere. Det er summen av alt det barn og unge bidrar med som skal gjøre #GRØNNSUPERDAG til en skikkelig super dag .

Dagen kan brukes tverrfaglig for å styrke tema bærekraftig utvikling. Gå til idébanken skoler eller barnehager hos Grønt flagg så finner du gode tips til aktiviteter som kan gjøres på deres skole eller barnehage.

Del dette arrangementet: