Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Dyrkeverksted for barnehager

Dato/tid:
Mandag 31. mai, kl 10:00 - 11:30
Mandag 31. mai, kl 13:00 - 14:30
Tirsdag 1. juni, kl 10:00 - 11:30
Tirsdag 1. juni, kl 13:00 - 14:30
Sted: Naturmuseum og botanisk hage
Pris: Gratis, begrenset antall plasser
Arrangør: Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder

På dyrkeverkstedet får barna lære hvordan de kan dyrke sin egen mat. De får utforske hvordan en plante vokser, og de får prøve å så frukt og grønnsaker. Kanskje får de også smake på noen ferdigvokste hemmeligheter fra hagen vår.

Lær om planter og frø 

Hva har en kokosnøtt, en ert og en kakaobønne til felles? De er frø alle sammen! På dyrkeverkstedet får barna lære mer om frø, og hvordan et frø kan vokse til en plante.
 

Så ertespirer i melkekartong 

På dyrkeverkstedet får alle barna så sine egne ertefrø i melkekartong. De kan ta med melkekartongen sin hjem, og etter noen uker blir ertefrøene til ertespirer som er deilige å knaske på
 

Dyrk i skolehagen 

I botanisk hage har vi vår egen skolehage. På dyrkeverkstedet får barna være med og så eller dyrke ut gulrøtter og andre grønnsaker i skolehagen.


Forberedelser:

- Det er veldig fint om dere tar med melkekartonger - minst en til hvert barn, men gjerne flere hvis dere har.

- Kle dere etter været - vi er ute i (nesten) all slags vær

- Valgfritt: Mal melkekartongene. Klipp av toppen av melkekartongen (hvor korken sitter), og la barna male kartongen selv. Skriv navn i bunnen. Da får barnet en vakker liten melkekartong å så erter i.

Ta kontakt med anne.line.gangsa.torresen@kristiansand.kommune.no for påmelding (De 4 første påmeldte avdelinger/kohorter får plass. Verkstedet passer for barn mellom 3 og 6år).

Del dette arrangementet: