Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Bykveld - er vi urbane nok?

Dato: Torsdag. 6. juni
Tid: 19:00 - 21:00
Sted: Teateret, Kongensgate 2
Pris: Gratis
Arrangør: Fædrelandsvennen, Kristiansand kommune og Agder Bolig- og Byplanforening

Hvordan skape mer liv i Kvadraturen? Fædrelandsvennen, i samarbeid med Kristiansand Kommune, UiA og Agder Bolig- og Byplanforening, inviterer til Bykveld på Teateret for tredje gang. Kveldens tema: Det sørlandske lynne – er vi i det hele tatt urbane nok?

I en urbanisert verden er det attraktivitet, mangfold og myldrende byliv som kjennetegner byene som gjør det godt. Byfolket vil ha opplevelser, puls, liv og røre, og de verdsetter spenningsfeltet som vokser frem av den urbane livstilen. Kjenner sørlendingen seg igjen i denne beskrivelsen? Er vår kultur og holdning et hinder for den kompakte by som fremheves som modell i byutvikling i dag? Hvordan påvirker vårt sørlandske lynne utviklingen av Kvadraturen?

Denne kvelden undersøker vi disse spørsmålene – i en tid der sørlandsidyllen utfolder seg med hvitvin og reker på brygger og svaberg. Velkommen til en selvkritisk og morsom aften på Teateret.

Du møter:

  • Marius Hauland Næss, arkitekt i Snøhetta og fraflytter. Har skrevet kronikk i Agderposten «Nekrolog for et levende bysentrum».
  • Fredrik Wandrup, journalist i Dagbladet og tilflytter. Forfatter som blant annet har skrevet bok om Jens Bjørneboe.
  • Svein Inge Olsen, «han som ble boende», festivalarrangør og skribent. Står bak Protestfestivalen.
  • Kristin Søndersrød Ose, arkitekt i Asplan Viak.
  • Birte Simonsen, Christianssands Byselskab.


Kvelden ledes av Vidar Udjus, politisk redaktør i Fædrelandsvennen.

Velkommen!