Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Bli med på Miljøuka i Kristiansand!

Sted: Kristiansand
Pris: Det meste er gratis!
Arrangør: Kristiansand kommune og 30 samarbeidspartnere!

Kristiansand kommune inviterer til Miljøuka - bærekraftig sammen 1. - 8. juni, med 40 arrangementer og aktiviteter på kalenderen. Bli med på Miljøuka inviterer varaordfører Jørgen Kristiansen, ordfører Harald Furre, klima-og miljørådgiverne Marianne Bliksås, Alena Bohachova, Kristine Amundsen Wold, Solvor B. Stølevik og Elizabeth Rojas, og rådmann Ragnar Evensen.

– Det er første gang Kristiansand kommune tar initiativet til å arrangere en miljøuke. Vi ønsker å synliggjøre alle i byen som bidrar til klima- og miljøaktiviteter og tiltak, og samle mange gode aktiviteter i løpet en uke. Det er også viktig for kommunen å markere verdens miljødag 5. juni, med FNs bærekraftmål som legges til grunn for utviklingen av kommuneplanens samfunnsdel for nye Kristiansand, sier prosjektleder Elizabeth Rojas, med støtte fra både ordfører Harald Furre, varaordfører Jørgen Kristiansen og rådmann Ragnar Evensen.

– Kommunen kan ikke løse klima- og miljøutfordringene alene, sier ordfører Harald Furre. – Vi er avhengig av at alle bidrar, og med Miljøuka lager vi en arena for mange som bidrar. Her får lag, foreninger og frivillige vise sine tilbud, aktiviteter og engasjement, sier ordføreren, som er imponert over alle som engasjerer seg og tilbyr kurs, aktiviteter og arrangementer under kommunens første miljøuke.

40 arrangementer

I miljøuka kan du velge mellom over 40 arrangementer og aktiviteter. Det er alt fra kurs i tomatdyrking og veganmat, miljømøter, fuglesangtur, film, konsert og byttedag til klimadebatter og søppelplukking. Uka starter 1. juni med Odderøya Open som i år har tema klima og miljø.

Mandag 3. juni åpnes uka offisielt av statssekretær Sveinung Rotevatn i klima- og miljødepartementet og varaordfører Jørgen Kristiansen på seminaret Grønn verdiskaping på Agder.

Spis grønt-uka gjennomføres også denne uka, med grønne menytilbud fra en rekke spisesteder.

Miljøfest på Torvet 8. juni

Lørdag 8. juni blir det Miljøfest på øvre Torv, med 30 telt hvor mange presenterer sine grønne ideer, tiltak og produkter. Her kan du bytte alt fra leker til sportsutstyr, kjøpe planter fra Kristiansand andelslandbruk, se ideer fra unge grundere på bærekraftige prosjekter, få informasjon om klima- og miljøtiltak og se på blåskjell i mikroskop. Det blir også gratis ponniriding i Wergelandsparken, yogatime og konsert under Miljøfesten på Torvet 8. juni.

Program for Miljøfesten lørdag 8. juni:
30 telt på øvre Torv med utstillere som tilbyr grønne aktiviteter og tilbud.
10.00: Åpning av Miljøfesten med musikk av naturlyder (UiA)
10.30 - 11.15: Gratis yogatime på Torvet ved Emijoly
11.00 - 15.00: Gratis ponniriding i Wergelandsparken
12.00 - 12.30: Bærekraftig konsert ved "Rossmann"
12.30 - 13.00: Åpen scene for grønne innslag, sang og dikt
13.00 - 14.00: Sang og musikk for alle! Prosjektet Togehterness inviterer sammen med flere kor til sang og musikk inne i Rådhuskvartalet.

Kontakt

Prosjektleder Elizabeth Rojas, klimarådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 991 07 415
Ordfører Harald Furre, mobil: 982 81 890
Varaordfører Jørgen Kristiansen, mobil: 924 68 673