Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Åpning av Miljøuka i Kristiansand

Dato/tid:
Mandag 27. september, kl 17:00 - 19:30

Sted: Scandic Kristiansand Bystranda. Østre Strandgate 74
Pris: Gratis, men krever påmelding på grunn av mat
Arrangør: Kristiansand kommune

Nordmenns matvaner blir stadig mindre bærekraftige. Hvert år kaster vi mer enn 300.000 tonn spiselig mat. Vi spiser mer av det som har aller høyest klimaavtrykk. Siden 1990 har kjøttforbruket vårt økt med 50 %. Matproduksjonen står ovenfor en rekke miljøutfordringer, som klimagassutslipp, forurensning og tap av biologisk mangfold.

Er det mulig å unngå tap av biologisk mangfold, skape estetiske omgivelser, tilrettelegge for gode møteplasser og bidra til en mer bærekraftig matproduksjon i Kristiansand kommune? Hva skal Kristiansand kommune prioritere når strategien for urbant landbruk skal utformes? Ønsker du å lære om hva som ligger i begrepet bærekraftig mat og hvordan vi som befolkning bør spise for å bidra til en mer bærekraftig retning? 

 

Det er en glede å få ønske dere velkommen til åpningsarrangementet for Miljøuka!

Tidsplan:

17:00 – 17:20 Registrering, mat og konsert med KRS SOUL STEW!

17:20 – 17:25 Offisiell åpning av Miljøuka - ved Jan Oddvar Skisland, ordfører.

17:25 – 17:35 Miljøprisen deles ut av Ole Magne Omdal, leder for By- og stedsutviklingsutvalget og leder av juryen for Miljøprisen og Jan Oddvar Skisland, ordfører.

17:35 – 17:40 Introduksjon og innledning - ved Elizabeth Rojas klima- og miljørådgiver og koordinator for Miljøuka og Mette Nygård Havre leder folkebevegelsen Spis opp maten, forfatter foredragsholder og daglig leder i Grønne Verdier.

17:40 – 18:00 Det fortvilende paradokset: mens 680 millioner mennesker sulter, kastes en tredjedel av all mat - ved Anne Poulsen, nordisk direktør for Verdens matvareprogram.

18:00 – 18:15 Hvorfor trenger vi barna til å lære oss voksne om mat og bærekraft, om økologi i praksis og hva et bærekraftig matsystem er? - ved Andreas Viestad, faglig ansvarlig og grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

18:15 – 18:25 Hva betyr bærekraftig mat for ungdommenene i Kristiansand og hvordan kan de bli flinkere til å ikke kaste mat? Joel Nziza, leder av Kristiansand Ungdomsutvalg.

18:25 – 18:35 Bærekraftig mat og viktigheten av å redusere matsvinn og å tenke nytt - ved Trond Moi, anerkjent kokk og eier av Hos Moi.

18:35 – 18:45 Pause (kaffe og dessert).

18:45 – 18:55 Hva skal Kristiansand kommune prioritere når strategien for urbant landbruk utformes? - ved Aase Margrethe Hørsdal, parksjef.

18:55 – 19:05 Hvordan kan vi bedre utnytte naturressurser i matproduksjon på Agder og hva gjør Fylkeskommunen for å bidra til en mer bærekraftig matproduksjon? Mathias Bernander, leder av hovedutvalget for næring, klima og miljø i Agder fylkeskommune.

19:05 – 19:10 Hva gjør Kristiansand kommune for å redusere matsvinn - ved Anne Line Gangså, miljørådgiver.

19:10 – 19:30 Panelsamtale ledet av Mette Nygård Havre.

19:30 – 19:50 Konsert med KRS SOUL STEW!

Geitmyra matkultursenter for barn stiller opp med en gjeng barn, som velkomstkomite med bugnende utstilling av ville vekster, korn, grønnsaker, sjømat, barn som kokkelerer og serverer noe snadder fra bålpanna.

Servering: bærekraftig og spennende middag! 

Vel møtt!

Smittevernstiltak:
Vi ber om at alle deltakere til en hver tid retter seg etter nasjonale og lokale retningslinjer for smittervern.
Dersom du er forkjølet eller har andre sykdomssymptomer, ber vi om at du holder deg hjemme.
Vi legger til rette for å kunne holde minst 1 meters avstand og har derfor plassbegrensning på dette arrangementet.
Mat blir servert på forsvarlig måte.

Påmelding

Del dette arrangementet: