Logo
Logo

Utstilling: With Open Eyes - «Bønn for klimaet»

Installasjonen: With Open Eyes – "Bønn for klimaet" er laget av kunstner Ragnhild Nilsen i samarbeid med maler Lisbeth Glad. Utstillingen består av 132 håndklær påtegnet øyne. Utstillingen stiller spørsmål ved om vi våger å møte det som skjer med klimaet i verden med åpne øyne? Hvordan ønsker vi å bidra sosialt, økonomisk og i våre hverdagsliv?

Håndklærne brukes her i installasjonen som bønnevimpler og protestfaner – men også som et hverdagslig symbol for å vaske eller «toe» sine hender og late som man lukker øynene.

Installasjonen: With Open Eyes - «Bønn for klimaet» har tidligere vært vist i Kristiansand domkirke i 2016. Utstillingen ble den gangen laget som en reaksjon på den forferdelige tragedien som skjedde i Savar Bangladesh, hvor 1320 arbeidere og syere av våre klær, omkom ved at fabrikkens tak kollapset. Hvert av håndklærne som dere ser i filmen, representerer 10 døde mennesker, hvorav 12 barn. Innstallasjonen har derfor 132 håndklær.

Kunstner Ragnhild Nilsen er installasjons-kunstner, forfatter, artist, musiker og global prosjektleder. Her er hennes sang til utstillingen.
I tilknytning til installasjonen With Open Eyes, har hun laget ny musikk: Save the Arctic! under artistnavnet Arctic Queen. Musikken kan høres på www.arctic-queen.com eller direkte på denne spotifylenken

Vi forholder oss til nasjonale retningslinjer for smittevern, og ber alle deltakere om å respektere smittevernreglene under Miljøuka.

Velkommen!

Del dette arrangementet: